DOKUMENTÁRNÍ PONDĚLKY ONLINE: Evangelium podle Brabence

Po 22. 06. 2020 18:00 Online událost

Kniha rozhovorů novinářky Renaty Kalenské se členem kapely Plastic People Vratislavem Brabencem zachycovala nejen vzpomínky na undergroundovou éru, ale také autorčiny zážitky s touto svéráznou osobností.

Pondělí 22. června v 18:00 BST (19:00 UTC+02)
Promítání prostřednictvím následujícího odkazu:
https://dafilms.com/film/9717-the-gospel-according-to-brabenec
Film bude dostupný zdarma od pondělí 22. června 06:00 BST (07:00 UTC+02) do úterý 23. června 11:00 BST (12:00 UTC+02).

Pondělí 22. června v 19:30 BST (20:30 UTC+02)
Diskuse s režisérem Miroslavem Jankem proběhne prostřednictvím platformy ZOOM. Moderuje Robin Ujfaluši.
Pro získání odkazu na ZOOM je nutná registrace

Snímek představuje filmové pokračování knihy a zachycuje další rozhovory Kalenské a Brabence. Jde především o improvizované konverzace odehrávající se na místech, jež pro Brabence a Kalenskou něco znamenají. Vzniklo tak pásmo nezávazného filozofování, sebeironických vtipů i poznámek o životě ptáků a přírodě jako takové. Konverzace, z nichž většina byla natočena ruční kamerou, jsou prokládány poetickými vsuvkami.

„Cejtíš se někdy šťastnej?“ – „Slovo šťastnej se mi vůbec nelíbí. U slova šťastnej bych dal rovnítko jako blbej.“ – „Já jsem z tebe nešťastná. Takže jsem vlastně neblbá.“

Miroslav Janek, Česká republika, 2014, 87 min., anglické titulky

Událost je součástí cyklu DOKUMENTÁRNÍ PONDĚLKY ONLINE organizovaného Českými centry.

Informace o události

  • Název události: DOKUMENTÁRNÍ PONDĚLKY ONLINE: Evangelium podle Brabence
  • Datum: Po 22. 06. 2020
  • Čas: 18:00
  • Adresa: Online událost

Podobné události